Middelburg – De Winkel van Tante Kookt
Get Directions
Fill in your address or zipcode to calculate the route
Onze eerste winkel vind je in de hoofdstad van Zeeland, Middelburg. Op de hoek van de Korte Delft 7 kun je terecht voor de meest heerlijke gerechten uit de Molukse keuken. Bereid met verse ingrediënten en met de authentieke smaken van onze tantes en ooms.
Enak! (lekker!)
In ons winkeltje ruik en voel je de Molukse keuken! Maak een praatje met een tante of oom die op dat moment in de winkel staat. Ze vertellen je graag alles over hun authentieke gerechten die van generatie op generatie wordt overgedragen.
Zo werkt het
Eenmaal binnen zie je alle gerechten in de vitrine staan. Je geeft aan wat je wilt hebben en hoeveel. Onze tante schept jouw keuzes in aparte bakjes, die biologisch afbreek zijn. Vervolgens worden de bakjes luchtdicht geseald zodat de gerechten z’n smaak en houdbaarheid behouden. Eenmaal thuis warm je de bakjes op in de oven of magnetron. Je krijgt daarvoor een opwarm-instructie mee.
Ons assortiment
Dit is er allemaal in onze winkel verkrijgbaar. Let op! In de winkel van Tante Kookt zijn GEEN maaltijden verkrijgbaar zoals vermeld op de site. Deze mag je online bestellen. Ook zijn we geen afhaalpunt voor online bestellingen.
Nasi Goreng
Wat maakt het verschil tussen een gewone nasi goreng en een heerlijke nasi goreng? De lekkerste boemboe met de beste mix aan kruiden en specerijen, perfect gebakken rijst en de liefde van Tante Kookt. Je kunt Nasi goreng overal bij eten.
– kruiden en specerijen: knoflook, ui, trassi, sereh, ketjap
Bami Goreng
Nasi Kuning
Je ziet het, ruikt het en proeft het: deze geurige gele kokosrijst smaakt extra lekker doordat we er pandanblad aan toevoegen. Sst, niet verder vertellen…
In de Molukse cultuur wordt nasi kuning vaak gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, trouwerijen en belijdenissen. Maak er zelf ook een feestje van met onze heerlijke (bij)gerechten.
– kruiden en specerijen: koenjit, pandanblad, kokosmelk
Nasi Puti
Tja, wat moeten we zeggen? Dit is gewoon superlekkere rijst, punt. Nasi Putih lijkt een beetje op basmatirijst, maar dan nog wat zachter en iets plakkeriger. Hmmmm! Nasi Putih eet je echt met alles! We kunnen geen (bij)gerecht verzinnen dat niet met deze rijst te combineren is.
Rendang
Dit gerecht is een favoriet van velen. En terecht. Het heerlijk malse runderstoofvlees, sudderend in een kruidige kokossaus, afgemaakt met geroosterde kokos, is een echte topper.
Rendang is het lekkerst met witte en/of gele rijst en mixt perfect met andere gerechten van de tantes.
– kruiden en specerijen: knoflook, uien, sereh, laos, kemirinoten, kokosmelk
Babi Ketjap
Sambal Goreng Basah
Ayam Kelapa
Hou je van romig en pittig tegelijk? Dan ga je Ajam Kelapa superlekker vinden. De kokoskmelk zorgt voor de romigheid en de lomboks (Spaanse rode peper) voor die lekkere pit.
Ajam Kelapa eet je met bijvoorbeeld wat nasi kuning of nasi puti erbij.
– kruiden en specerijen: lombok, daun djeroek, trassi, kokosmelk
Spek Smoor
Weet je wat er met spek gebeurt wanneer je het langzaam smoort in een ketjapsaus, aangevuld met kruiden en specerijen? Dan wordt het ongelooflijk mals en ongelofelijk lekker!
De ketjapsaus doet het ontzettend goed met witte en/of gele rijst. Neem er ook een crunchje bij en een fris bijgerecht. Dan is het helemaal af!
– kruiden en specerijen: knoflook, uien, laos, djahe, trassi, ketjap
Sate Ayam
Saté rooster je op een barbecue. Dat is de enige manier om die superlekkere rokerige smaak eraan te geven. Tenminste, dat vindt Tante Kookt. Proef het zelf maar! En doe er zeker ook een dot van Tante Kookts beroemde satésaus op. Alleen tante kan hem zó lekker maken!
Saté Ajam mixt perfect met werkelijk alle bijgerechten. Rijst, nasi, groenten. Kies zelf maar. Je maakt hoe dan ook een goede keuze.
– kruiden en specerijen: knoflook, ui, djinten, ketoembar, ketjap, asem, kemiri
Daging Djawa
Gehaktballetjes heb je in allerlei soorten en maten, maar de Daging Djawa van Tante Kookt zijn toch echt de lekkerste! Heerlijk gekruid en voorzien van een lekkere ketjapsaus.
Daging Djawa is ook weer zo’n typisch gerecht dat je overal bij kunt eten. Maar dat geldt eigenlijk voor alle gerechten 😉
– kruiden en specerijen: lombok, lenteui, knoflook, ui, djahe, oestersaus, ketjap
Ikan Ritja Ritja
Makreel heeft een sterke smaak van zichzelf, maar daar laat de zoet-pittige tomatensaus zich niet door ondersneeuwen. Samen vormen ze een echte topcombinatie.
Als een lekker frisse tegenhanger van Ikan ritja ritja zou je bijvoorbeeld atjar merah of atjar ketimun kunnen kiezen. Eet er ook wat nasi puti bij en maak het af met een krokantje, zoals cassave kroepoek.
– kruiden en specerijen: uien, djeroek, daun salam, lombok, tomaten, asem
Ikan Kuning
Ikan kuning is een zacht visgerecht met een lekker lichte citrus-kokossaus. Romig en fris.
De nasi kuning past goed bij dit gerecht, net als kroepoek voor wat meer bite.
– kruiden en specerijen: knoflook, ui, daun djeroek, kokosmelk, koenjit
Satésaus
Met de geheime kruiden van een van de tantes. Past natuurlijk perfect bij de Saté Ajam!
Petjilsaus
Tahu Ketjap
Laat je verrassen door de de rijke smaak van deze tahoe! Hij is gebakken in een zoete ketjapsaus met ui, knoflook, citroengras en gember. Zo lekker!
Wat seroendeng erover, wat kroepoek pesta erbij, schepje nasi kuning. Feest! Maar ach, eigenlijk past alles wel bij Tahoe Ketjap.
– kruiden en specerijen : ui, knoflook, sereh, djahe, ketjapsaus
Gado Gado
Sayor Boontjes
Sayor Lodeh
Hoe lekker groente kan zijn? Nou, heel lekker! Tante Kookt smoort verse groenten, zoals wortel, witte kool en bamboescheuten in lekker gekruide kokosmelk. Je weet niet wat je proeft!
Sajur Lodeh is lekker bij alle soorten rijst en past ook weer super lekker bij de andere
– kruiden en specerijen: knoflook, ui, laos, djahe, kurkuma, kokosmelk
Telor Pedis
Atjar Traditioneel
Atjar Ketimoen
Met komkommer kun je alle kanten op. Tante Kookt maakt er heerlijke atjar ketimoen van, een lekkere komkommersalade in een frisse zoetzure saus met knoflook, kemirienoten en kurkuma.
Atjar Ketimoen is een lekker fris bijgerecht. Even dat opkikkertje tussendoor.
– kruiden en specerijen: knoflook, kemirinoten, koentjit
Atjar Merah
Rode kool is al heel mooi en smaakvol van zichzelf. Maar met een heerlijke zoetzure dressing weet Tante Kookt er iets nóg fraaiers en lekkerders van te maken.
Atjar Merah smaakt lekker als frisse tegenhanger van romige en pittige gerechten. Met
zijn prachtige dieprode kleur maakt hij bovendien van ieder bord een plaatje.
– kruiden en specerijen: gember, azijn, suiker
Roedjak
Een fris en fruitig gerechtje met vers fruit en komkommer in een zoet-pittige marinade. We hebben de marinade een tijdje in het fruit laten trekken en met wat pinda’s hebben we ook nog voor een verrassend krokantje gezorgd. Eet je buik dus lekker rond met alle gerechten, maar laat nog één gaatje over voor de Roedjak. Dit fruitige toetje is de ideale afsluiter van een heerlijke Molukse maaltijd.
– kruiden en specerijen: ketjap, trassi, tamarinde, gula djawa
Soto
Soto Ayam betekent ‘soep met kip’. Tante Kookt maakt deze heerlijke kippenbouillon op de Molukse wijze, vol met de lekkerste ingrediënten, kruiden en specerijen.
Kip, rijst, aardappel, vermicelli, ei, taugé, selderij, spitskool. Het kan allemaal in Soto Ayam. Eet hem als maaltijdsoep of bij andere gerechten zoals nasi en saté.
– kruiden en specerijen: sereh, laos, djahe, djeroek perut, citroen
Kroepoek
Kroepoek Pesta is gemaakt met garnalen, zoals de traditionele Kroepoek Oedang. Het grote verschil zit hem in de natuurlijke kleurstoffen. Pesta betekent ‘feest’ en deze kroepoek ziet er inderdaad met zijn verschillende kleuren heel feestelijk uit.
Met Kroepoek Pesta maak je van ieder Indonesisch gerecht een feestje.
Kroepoek
Deze kroepoek gemaakt van de wortelknol van een plant, een beetje vergelijkbaar met een zoete aardappel. Cassave kroepoek heeft dan ook een zoete smaak en is supercrunchy.
Cassave kroepoek is dat heerlijke crunchje dat bij ieder Indonesisch gerecht past.
Sambal Goreng Kentang
Hollandse topper op Molukse wijze: crispy frietjes. We bakken de frietjes lekker krokant en voegen er een heerlijk stroperige zoete saus aan toe. Om je vingers bij af te likken! Sambal goreng ketang is dat lekkere krokantje dat echt overal bij past.
Sambal van je Tante
Tante Kookt maakt de lekkerste sambal door een perfecte combi van lomboks, rawits en… nou ja, dat houden we lekker geheim.
Sambal van Tante is overal lekker bij, maar een tip voor de ongeoefende sambal-eter: kijk wel een beetje uit met de hoeveelheid 😉
– kruiden en specerijen: tante’s geheim
Sambal
Bapao
Loempia
indische Kroket
Lemper
De Winkel van Tante Kookt in Middelburg
Korte Delft 7
4331 AT Middelburg
Zeeland
Openingstijden
Maandag 11u00-18u30
Dinsdag 11u00-18u30
Woensdag 11u00-18u30
Donderdag 10u00-18u30
Vrijdag 10u00-18u30
Zaterdag 10u00-18u30
Zondag Gesloten