Lekker thuis Moluks eten – Thuisbezorgd op heel Walcheren
MAALTIJDEN
Hari minggu betekent zondag. En op zondag eet je toch net wat lekkerder, luxer en uitgebreider dan doordeweeks. Met Makanan Hari Minggu haal je dus een heerlijke, luxe Molukse maaltijd in huis. De maaltijden zit boordevol authentieke Molukse gerechten en bijgerechten. Specialer en uitgebreider dan een gewone maaltijd, maar ook weer niet te overdreven. Fijne zondag! O ja, een andere dag mag ook 😉
Prijs per maaltijd per persoon.
Makanan pesta betekent ‘feestelijke maaltijd’ en dat is precies wat je krijgt! Deze uitgebreide maaltijd zit boordevol feestelijke gerechten. Je geniet ervan met familie en vrienden. Net zoals de Molukkers dat tijdens verjaardagen, bruiloften en belijdenissen doen. Dan staat er een grote kom met witte en gele rijst in het midden met daaromheen een enorme hoeveelheid lekkere hapjes. Enjoy!
Prijs per maaltijd per persoon.
Onze tantes en ooms weten als geen ander hoe gezellig het is om samen met familie en vrienden te genieten van elkaar en van heerlijk eten tijdens de Paasdagen. Daarom hebben ze speciaal voor jou ook dit jaar het overheerlijke Paskah Menu (PaasMenu) samengesteld met authentieke Molukse gerechten.
Paasmenu’s, geleverd op de vrijdag of de zaterdag zijn -mits in de koelkast bewaard- zeker tot maandag Tweede Paasdag houdbaar. Dit komt doordat we alle gerechten los van elkaar luchtdicht verpakken (video).
Het PaasMenu kun je bestellen tot en met Twee Paasdag maandag 21 april voor 15:00 uur. Het PaasMenu wordt op Walcheren thuisbezorgd van maandag 14 april tot en met maandag 21 april 2025.
Ophalen kan van maandag 14 april t/m zaterdag 19 april tussen 14u00 en 18u30.
Gewenste bezorg- en ophaalmomenten geef je op tijdens het bestellen.
Prijs per persoon 32,50
De Sate en Soto is een maaltijd waarmee je kennismaakt met de lekkerste soto, saté en nasi van de Molukken. De soto eet je als voorgerecht en daarna is er de saté, nasi goreng en alles wat erbij hoort zoals kroepoek, seroendeng en sambal. Heerlijk als avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken of als er onverwachts visite langskomt. Geheel volgens Moluks gebruik kunnen ze gezellig blijven eten. Smakelijk!
Prijs per maaltijd per persoon.
Kies je favoriete Molukse gerechten uit en maak je eigen maaltijd. Heerlijk toch?!
Op veler verzoek de Tante Kookt Vega, lekker met vis. En ook de gerechten in deze maaltijd koken onze tantes en oom met passie. Wist je dat veel gerechten op de Molukken worden bereid met vlees maar vooral met vis? De Vega-maaltijd doet dan ook helemaal eer aan z’n oorsprong. De tantes hebben de gerechten met vlees weggelaten en een aantal nieuwe gerechten exclusief toegevoegd. Alle gerechten in deze maaltijd worden gemaakt met verse smaakmakers en kruiden. En dat proef je. Ben je vegetariër en eet je geen vis? Ook daar hebben we een oplossing voor. Geef dit aan tijdens de bestelling. Onze tantes zorgen er dan voor, dat er voldoende lekkers voor in de plaats komt.
Prijs per maaltijd per persoon.
BUFFETTEN (vanaf 20 personen)
Hier kunnen je gasten allemaal uit kiezen. Het Tante Kookt Buffet: Nasi Goreng, Bami Goreng, Saté Ajam (2 per persoon), Rendang, Sayor Lodeh, Komkommer, Gebakken uitjes, Seroendeng en Kroepoek.
Onze prijs is per persoon en geldt vanaf 20 personen. Het buffet wordt warm geleverd, inclusief Chafing Dish warmhoud schalen. Minimaal 3 dagen van tevoren bestellen.
Hier kunnen je gasten allemaal uit kiezen. Het Tante Kookt Plus Buffet: Rendang (Indonesisch runderstoofvlees), Ajam Kelapa (Kip gegaard in kokos), Ikan Ritja Ritja (Gebakken makreel in gekruide saus), Tahoe Ketjap (Gebakken tahoe in ketjapsaus), Saté Ajam (Geroosterde kippendijen op een stokkie), Saté saus, Sajur Lodeh (Groenten in kokossaus), Nasi Kuning (Gele kokosrijst), Nasi Putih (Geurige jasmijnrijst), Atjar Ketimoen (Komkommer met kemirienoten), Atjar Merah (Ingelegde rode kool), Cassave Kroepoek (Kroepoek gemaakt van de cassave), Kroepoek Pesta (Feestelijke kroepoek in diverse kleuren), Sambal Goreng Ketang (Gebakken aardappelcrisp), Seroendeng (Geroosterde kokos en pinda’s) en Sambal van Tante (Volgens het geheime recept van Tante Kookt).
Prijs is per persoon. Vanaf 20 personen. Wordt warm geleverd. Inclusief Chafing Dish warmhoud schalen. Minimaal 3 dagen van tevoren bestellen.
Dit zit er in ons Tante Kookt Vega Buffet: Nasi Putih (witte rijst), Nasi Kuning (gele rijst), Tahu Ketjap (gebakken tahu in ketjapsaus), Sayor Lodeh (gesmoorde groenten in aromatische kruiden), Telor Pedis (ei in pittige saus), Tempeh (tempeh), Sate Tempeh (sate van tempeh), Sayor Buntjis (pittige boontjes), Atjar Ketimun (komkommer in zoetzuur), Atjar Merah (ingelegde rode kool), Sambal goreng kentang (gebakken aardappelcrisp op Molukse wijze), Krupuk (kroepoek), Seroendeng (geroosterde kokos en pinda) en Sambal van tante (volgens het geheime recept van tante kookt).
De prijs is per persoon en geldt vanaf 20 personen. Het buffet wordt warm geleverd, inclusief Chafing Dish warmhoud schalen. Minimaal 3 dagen van tevoren bestellen.
LOSSE GERECHTEN (voor erbij)
Hou je van romig en pittig tegelijk? Dan ga je Ajam Kelapa superlekker vinden. De kokoskmelk zorgt voor de romigheid en de lomboks (Spaanse rode peper) voor die lekkere pit.
Ajam Kelapa eet je met de verse bijgerechten uit deze maaltijd en bijvoorbeeld wat nasi kuning of nasi puti erbij.
– kruiden en specerijen: lombok, daun djeroek en kokosmelk
250-500 gram.
Atjar Ketimoen – Fris, knapperig en een tikkeltje zuur! 🥒✨
Deze frisse komkommersalade brengt je Molukse maaltijd perfect in balans. Lekker knapperig, een vleugje zoet en precies genoeg zuur om je smaakpapillen wakker te schudden. Ideaal bij kruidige gerechten of gewoon als frisse bite tussendoor!
Ingelegde groenten
Atjar is een fris en lichtzoet bijgerecht, gemaakt van verse groenten zoals wortel 🥕 en kool, ingelegd in een zoetzure saus met knoflook 🧄 en gember. Een heerlijke opfrisser bij pittige en romige gerechten. Probeer het met nasi goreng 🍚 of als bijgerecht bij elke maaltijd. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, gember, azijn, suiker.
250-500 gram
Ayam Goreng – Krokant, sappig en boordevol smaak! 🍗🔥
Deze goudbruine, knapperige kip is een echte Molukse klassieker! Heerlijk gemarineerd in geurige kruiden en perfect gefrituurd voor die onweerstaanbare crunch. Van buiten krokant, van binnen sappig – precies zoals je ‘m wil!
Ayam Smoor – Zacht, kruidig en vol smaak! 🍗✨
Langzaam gestoofde kip in een rijke, aromatische saus van ketjap, ui en specerijen. Dit Molukse comfortfood smelt op je tong en zit bomvol diepe, warme smaken. Perfect met een bordje rijst en wat frisse atjar!
Ben je dol op een smaakvolle mix van zoet en hartig? Dan is Babi Ketjap van Tante Kookt precies wat je zoekt! Dit verrukkelijke Molukse varkensvleesgerecht combineert de zoetheid van ketjap met de hartige smaken van authentieke kruiden, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring. 🍖🍯 Babi Ketjap is heerlijk in combinatie met de verse bijgerechten uit ons menu en smaakt perfect met nasi kuning of nasi putih erbij. 🍚🥗
Kruiden en specerijen in Babi Ketjap: ketjap manis voor een rijke, zoete smaak, knoflook en ui voor een hartige basis, gember en laos voor een authentieke kruidige toets, lombok (Spaanse rode peper) voor een subtiele pit
250-500 gram
Gebakken mie met groenten en kip
Een van de meest geliefde gerechten uit de Indonesische keuken is Bami Goreng. Heerlijke gebakken mie 🍝, aangevuld met knapperige groenten 🥕 en ei, allemaal perfect op smaak gebracht met de lekkerste kruiden en specerijen. Bami Goreng combineert geweldig met kroepoek en een frisse atjar. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, ketjap en selderij.
250-500 gram
Sperziebonen met garnalen
Boontjes Udang is een heerlijk gerecht van sperziebonen 🌱 en garnalen 🍤, gestoofd in een aromatische saus. De combinatie van de sappige garnalen en de knapperige boontjes is een ware traktatie. Perfect met nasi putih 🍚 en een frisse atjar erbij. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, djahe, laos en garnalen 🍤.
250-500 gram
Javaanse gehaktballetjes
Daging Djawa is een smaakvol gerecht van rund- en varkensvlees🥘, langzaam gestoofd in een rijke en aromatische saus. De gehaktballetjes zijn heerlijk mals en de saus heeft een perfecte balans van zoet en hartig. Dit gerecht smaakt fantastisch met nasi putih 🍚 en een beetje seroendeng. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, djeroek, ketjap, djahe.
Per 3 stuks
Onze Ikan Kuning is een ware smaaksensatie, perfect voor de avontuurlijke fijnproever. Deze traditioneel gemarineerde vis is zachtjes gegaard in de oven, waardoor elke hap een verrassing is. De subtiele mix van kruiden en specerijen zorgt voor een smaak die net zo levendig is als zijn kleur. Ideaal te combineren met onze Nasi Kuning voor een feestelijke maaltijd die smaakt naar meer!
250-500 gram
Pittige Vis op Molukse Wijze
Liefhebbers van pittig eten zullen hun hart ophalen aan onze Ikan Ritja Ritja. Dit authentieke Molukse gerecht is bereid met verse vis, gestoofd in een rijke, pittige saus gemaakt van verse rode pepers en exotische specerijen. Perfect te combineren met een portie Nasi Putih of Nasi Kuning voor de ultieme smaakbeleving. Maak je maaltijd compleet met onze verfrissende Atjar als bijgerecht.
250-500 gram
Kip Semur – Zacht, zoet en vol Indonesische kruiden! 🍗🥢
Deze langzaam gestoofde kip in een rijke ketjapsaus is comfortfood op z’n best. De perfecte balans tussen zoet, hartig en kruidig zorgt voor een heerlijke, malse bite. Lekker met rijst en een frisse atjar erbij!
Wat maakt het verschil tussen een gewone nasi goreng en een heerlijke nasi goreng? De lekkerste boemboe met de beste mix aan kruiden en specerijen, perfect gebakken rijst en de liefde van Tante Kookt. Je kunt Nasi goreng overal bij eten. Alle (bij)gerechten uit deze maaltijd passen er perfect bij.
– kruiden en specerijen: knoflook, ui, sereh en ketjap
250-500 gram.
Je ziet het, ruikt het en proeft het: deze geurige gele kokosrijst smaakt extra lekker doordat we er pandanblad aan toevoegen. Sst, niet verder vertellen…
In de Molukse cultuur wordt nasi kuning vaak gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen, trouwerijen en belijdenissen. Maak er zelf ook een feestje van met de heerlijke (bij)gerechten uit deze maaltijd.
– kruiden en specerijen: koenjit, pandanblad, kokosmelk
250-500 gram.
Wat maakt Nasi Putih zo bijzonder? Simpliciteit en perfectie in elke korrel. Onze Nasi Putih is de perfecte basis voor elk Moluks gerecht, bereid met zorg en liefde door onze tantes. Deze heerlijk gestoomde witte rijst past perfect bij alle (bij)gerechten op ons menu.
250-500 gram
Dit gerecht is een favoriet van velen. En terecht. Het heerlijk malse runderstoofvlees, sudderend in een kruidige kokossaus, afgemaakt met geroosterde kokos, is een echte topper.
Rendang is het lekkerst met witte en/of gele rijst en mixt perfect met alle bijgerechten in deze maaltijd.
– kruiden en specerijen: knoflook, uien, sereh, laos, kemirinoten, kokosmelk
250-500 gram.
Gestoofde sperziebonen en parika
Sayor Boontjes zijn heerlijk gestoofde sperziebonen en paprika in een smaakvolle, licht pittige saus 🌶️. De bonen en parika blijven lekker knapperig en de saus zorgt voor een rijke smaakbeleving. Lekker met nasi kuning 🍚 en wat kroepoek. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, djahe en laos.
250-500 gram
Gesmoorde groenten in kokosmelk
Sayor Lodeh is een verrukkelijk gerecht van verse groenten zoals wortel 🥕, kool en sperziebonen, gesmoord in een rijke, kruidige kokosmelk 🥥. Een gezonde en smaakvolle aanvulling op iedere maaltijd. Dit gerecht is een perfecte aanvulling op nasi goreng 🍚 of nasi putih. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, laos, djahe, kurkuma, kokosmelk 🥥.
250-500 gram
Soto Ayam betekent ‘soep met kip’. Tante Kookt maakt deze heerlijke kippenbouillon op de Molukse wijze, vol met de lekkerste ingrediënten, kruiden en specerijen.
Kip, rijst, aardappel, vermicelli, ei, taugé, selderij, spitskool. Het kan allemaal in Soto Ayam. Eet hem als maaltijdsoep of bij andere gerechten zoals nasi en saté.
– kruiden en specerijen: sereh, laos, djahe, djeroek perut, citroen
0,5-1 liter.
Weet je wat er met spek gebeurt wanneer je het langzaam smoort in een ketjapsaus, aangevuld met kruiden en specerijen? Dan wordt het ongelooflijk mals en ongelofelijk lekker!
De ketjapsaus doet het ontzettend goed met witte en/of gele rijst. Neem er ook een crunchje bij en een fris bijgerecht. Dan is het helemaal af! Dit gerecht zit ook in de Makanan Pesta maaltijd.
– kruiden en specerijen: knoflook, uien, laos, djahe en ketjap
500 gram.
Tahu Ketjap – Krokante tofu in een zoete, kruidige ketjapsaus! 🌱🔥
Deze perfect gebakken tofu is heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Overgoten met een rijke, zoet-hartige ketjapsaus en op smaak gebracht met geurige specerijen. Een onweerstaanbaar gerecht, ideaal als bijgerecht of vleesvervanger!
Homemade, naar authentiek recept van de oma van tante Anita. Inhoud 200 ml.
Pittige gekookte eieren
Voor de liefhebbers van pittig is Telor Pedis een absolute aanrader. Gekookte eieren 🥚 worden in een pittige tomatensaus gesmoord 🍅, waardoor ze een heerlijke, vurige smaak krijgen 🌶️. Dit gerecht is heerlijk met nasi kuning 🍚 en wat atjar ketimoen. Bereid met o.a. de volgende kruiden en specerijen: knoflook 🧄, ui 🧅, lombok, tomaten 🍅, djahe.
Per 3 stuks
Tempeh Ketjap – Krokant, sticky en vol smaak! 🌱🔥
Deze knapperig gebakken tempeh is omhuld met een rijke, zoet-hartige ketjapsaus en op smaak gebracht met geurige specerijen. Een perfecte mix van crunch en umami, ideaal als bijgerecht of vega topper bij je Molukse maaltijd!
Terong Balado – Pittige aubergine in een kruidige tomatensaus! 🍆🔥
Zachte, gegrilde aubergine in een smeuïge, licht pittige balado-saus met tomaat, rode peper en geurige specerijen. Een smaakexplosie die je maaltijd compleet maakt! Perfect met rijst en andere Molukse gerechten.
BINTANG & MORE
DESSERTS
Heerlijke spekkkoek. Natuurlijk homemade en met veel liefde laagje voor laagje voor jou bereid.